Zarządzanie projektami szkolenie z Comarch i Fundacją Postępu Telekomunikacji

140 miejsc czeka na przedsiębiorców zainteresowanych rozwojem kwalifikacji w zakresie zarządzania projektami z wykorzystaniem nowoczesnych technologii informatyczno-komunikacyjnych. Comarch z Fundacją Postępu Telekomunikacji prowadzi rekrutacje na dofinansowane z EFS POKL szkolenia w projekcie Zarządzanie projektami w przedsiębiorstwie – wsparcie rozwoju profesjonalnych kadr kierowniczych Małopolski.

Szkolenie z zarządzania projektami startuje w połowie kwietnia. Obecnie trwa akcja informacyjna i nabór uczestników.
Na szkoleniach jest tylko 140 miejsc,  można na nie aplikować na stronie fundacji.

Oferta szkoleniowa obejmuje tematykę:

• wstęp do zarządzania projektami w metodologii PMI,
  • harmonogramowanie i koszty w projektach,
  • zarządzanie ryzykiem i zmianami w projektach,
  • narzędzia informatyczne wspomagające zarządzanie projektami.

- Uważamy, że dobre zarządzanie projektami zwiększa prawdopodobieństwo sukcesu i prowadzi do lepszych wyników, niższych kosztów, mniejszego wysiłku, krótszego czasu, lepszych relacji oraz zdolności do stałego zwiększania wydajności w kolejnych projektach. Są to według nas strategiczne czynniki sukcesu firm mikro i małych startujących lub rozwijających się w wolnokonkurencyjnej gospodarce - mówi Sylwester Woźniak - kierownik projektu, wicedyrektorem Fundacji.

Fundacja Postępu Telekomunikacji powstała w połowie lat 90, specjalizuje się w realizowaniu projektów o tematyce teleinformatycznej. Prowadzi działalność szkoleniową na rzecz uczelni wyższych i szkół średnich oraz firm, dla których organizuje specjalistyczne szkolenia, kursy, wykłady, seminaria naukowe i konferencje na różnym poziomie zaawansowania obejmujące szeroką tematykę z dziedziny informatyki, telekomunikacji, zarządzania projektami, komunikacji, itp.

FPT bierze udział w pracach badawczo-rozwojowych z zakresu technologii komunikacyjno-informacyjnych, fundowała stypendia dla młodych pracowników nauki. Ponadto posiada doświadczenie w realizacji projektów finansowanych ze środków Unii Europejskiej, głównie w ramach prowadzonej wspólnie z Akademią Górniczo-Hutniczą w Krakowie współpracy międzynarodowej dot. zagadnień teleinformatycznych i wsparcia dla przedsiębiorców.
Fundacja Postępu Telekomunikacji prowadzi również samodzielnie realizowane projekty szkoleniowe, w tym dofinansowane z EFS POKL.

Więcej na stronie projektu.