Comarch po raz kolejny sponsorem jednego z najlepszych belgijskich klubów piłkarskich: Royale Union Saint-Gilloise

Comarch przedłuża współpracę z belgijskim klubem piłkarskim Royale Union Saint-Gilloise na kolejny sezon -  2024/2025.  Oznacza to nowy etap współpracy pomiędzy Comarch i RUSG, będący wspólnym wysiłkiem na rzecz budowania jakości, zaangażowania społecznego i ambitnych celów.
Royale Union Saint-Gilloise niedawno świętował znaczące osiągnięcia, zdobywając tytuł wicemistrza ligi belgijskiej i wygrywając Puchar Belgii. Dokonania te sprawiły, że klub stał się potężną siłą w belgijskiej piłce nożnej, z wielkimi nadziejami na zakwalifikowanie się do Ligi Mistrzów w nadchodzącym sezonie. Comarch z radością wspiera RUSG w tych przedsięwzięciach, wzmacniając swoje zaangażowanie we wspieranie talentów sportowych i ducha wspólnoty.
Odnawiając sponsoring, firma dąży do dalszej współpracy z belgijskim klubem, zwiększając rozpoznawalność i renomę obu organizacji w Belgii i poza nią. Jako największy polski inwestor w Belgii, Comarch nadal wzmacnia swoją obecność w regionie Beneluksu, który jest strategicznym rynkiem dla Grupy. To partnerstwo wykracza poza promocję marki, koncentrując się na celebrowaniu wspólnych wartości i wzajemnym dążeniu do sukcesu.
Royale Union Saint-Gilloise, ze swoją bogatą historią i gronem oddanych fanów z flamandzkich i francuskojęzycznych regionów, reprezentuje ducha wytrwałości i dążenia do celu. Kibice klubu są znani ze swojej niezachwianej lojalności i zapału, dzięki czemu RUSG jest symbolem lokalnej wspólnoty.
Comarch od wielu lat wspiera drużyny sportowe, zarówno w Polsce, jak i na arenie międzynarodowej. Od 2002 roku firma jest głównym sponsorem drużyn piłkarskich i hokejowych MKS Kraków. Wcześniejsze partnerstwa obejmowały renomowane kluby, takie jak Lille OSC czy TSV 1860 Monachium. Poprzez bogatą historię sponsoringu sportowego demonstruje wiarę w siłę sportu, który inspiruje i jednoczy.
„Jesteśmy dumni, że możemy przedłużyć naszą współpracę na przyszły rok, jako oficjalny sponsor i lojalny partner Royale Union Saint-Gilloise” - komentuje Wojciech Pawluś, wiceprezes Comarch. „Dzielimy podobne wartości i jesteśmy podekscytowani obserwowaniem, jak Royale Union Saint-Gilloise rozwija się jako odnosząca sukcesy drużyna piłkarska na scenie europejskiej, podobnie jak Comarch rozwija się w dziedzinie IT”.
Victor Pensis, dyrektor handlowy RUSG, podkreślił swój entuzjazm związany z kontynuacją partnerstwa:

„Z przyjemnością ogłaszamy przedłużenie naszego partnerstwa z Comarch. Ich ciągłe wsparcie jest oznaką zaufania i owocnej współpracy. Comarch podziela naszą wizję innowacji i dążenia do najwyższej jakości, a razem będziemy nadal dostarczać niezapomnianych wrażeń naszym kibicom, jednocześnie wzmacniając pozycję w belgijskiej piłce nożnej. Z niecierpliwością czekamy na to, co przyniesie przyszłość dzięki odnowieniu tej współpracy. To partnerstwo nie tylko umacnia obecność marki Comarch na belgijskim rynku, ale także przyczynia się do rozwoju i sukcesu RUSG. Wspólnie oczekujemy sezonu wypełnionego wieloma sukcesami i niepowtarzalnymi przeżyciami.