Comarch podpisał umowę partnerską z firmą Hitachi Data Systems. Umowa jest przypieczętowaniem kilkuletniej współpracy między firmami.

Hitachi Data Systems (HDS) dostarcza rozwiązania w zakresie zarządzania pamięcią masową. Do głównych klientów HDS należą banki, firmy ubezpieczeniowe, telekomunikacyjne, przedsiębiorstwa z innych branż, jak również instytucje publiczne. Comarch oferując swoim klientom rozwiązania oparte na platformie sprzętowej HDS, zapewnia im jednocześnie wydajność i bezpieczeństwo.

- Cieszymy się z nawiązania współpracy z firmą Comarch SA w Polsce. Chcemy wspólnie dostarczać naszym klientom kompleksowe rozwiązania do zarządzania danymi. Rozwiązania firmy HDS umożliwiają zmniejszenie kosztów zarządzania pamięcią masową i całkowitych kosztów posiadania (tzw. TCO) - mówi John Ryden, dyrektor zarządzający, Hitachi Data Systems (Polska) Sp. z o. o. - Comarch jest firmą z wieloletnim doświadczeniem rynkowym i wnosi do tej współpracy wysoki poziom wiedzy w zakresie integracji aplikacji, optymalizacji rozwiązań biznesowych i automatyzacji zarządzania firmą.

- Podpisana właśnie umowa umożliwi naszym firmom rozszerzenie dotychczasowej i tak już ścisłej współpracy. Dla naszych klientów jest zaś oficjalnym potwierdzeniem wysokiej jakości usług i kompetencji oferowanych przez Comarch - podsumowuje Marek Krupiński, dyrektor Centrum Współpracy z Partnerami Technologicznymi, Comarch SA. - Liczymy, że dalsza współpraca między Comarch i HDS zaowocuje następnymi projektami, które przyniosą korzyści tak naszym firmom, jak i klientom.

HDS zatrudnia 4100 pracowników i działa w ponad 170 krajach za pośrednictwem własnych i partnerskich kanałów sprzedaży. Dostarcza rozwiązania infrastruktury pamięci masowych, oprogramowanie do zarządzania pamięcią i usługi doradcze w ww. zakresie. Klienci HDS to prawie 60 proc. firm z listy Fortune 100. www.hds.com

Comarch to polski integrator systemów informatycznych i dostawca własnych produktów dla najważniejszych sektorów gospodarki: telekomunikacji, finansów, przemysłu, handlu i usług oraz sektora publicznego. Kapitał firmy to akademicki rodowód, wieloletnie doświadczenie i zaufanie klientów. Comarch zatrudnia blisko 3500 najwyższej klasy specjalistów na całym świecie. Spółka notowana jest na GPW w Warszawie.